Aj mojkáčikom povzbudíte deti na detskej onkológii (FOTO)

Viete, čo je mojkáčik? Malý vankúšik, s ktorým sa dá hrať. A takisto hračka, ktorá robí radosť hneď dvakrát.

Najskôr dieťaťu, ktorému ho kúpite a neskôr deťom na detskej onkológii v Košiciach. Mojkáčik je totiž postavička z látky a dobrej nálady. V našom e-shope ho predávame úplne bez zisku. Polovica z jeho ceny totiž ide na podporu a povzbudenie detí v ich neľahkom boji proti rakovine na detskej onkológii v Košiciach a polovica na náklady potrebné na jeho výrobu.

mojkacik

Radosť a povzbudenie namiesto peňazí

Iste si viete predstaviť, čo všetko ste si ako dieťa želali. Túžby dnešných detí nie sú iné, neraz im stačí milá hračka a kopa zábavy s kamátmi. Preto je aj koncept podpory detských onkologických pacientov cez mojkáčikov trochu iný. Namiesto výťažku z predaja vo forme finančného daru to autorka Jana, ktorá sama bojuje s rovnakou chorobou, vymyslela inak. Pri akomkoľvek boji je dôležité povzbudenie a troška nefalšovanej radosti. Preto namiesto odovzdania finančného daru deti dostávajú darčekové balíčky.

Stačí málo na vyvolanie úsmevu a stačí jeden úsmev, aby sa všetko stalo možným...

Vyjadrenie Janky: „Myšlienka "Mojkáčika pre detskú onkológiu“ sa zrodila v snahe vyčariť úsmev na detských tváričkách, ktoré bojujú so zákernou chorobou. Ich osud mi nie je ľahostajný, ako ani osud iných. Kúpou jedného alebo viacerých mojkáčikov podporíte  sumou 2,00 eurá, onkologicky choré deti na oddelení.  Zvyšné 2,00 eurá sú náklad na výrobu mojkáčika. Výťažok 2,0 Eurá z každého Vami zakúpeného mojkáčika poputuje deťom, ktorým spolu s Vami vyčaríme úsmev na ich tváričke. Mojou snahou je z vyzbieraných finančných prostriedkov v spolupráci s detskou onkológiou zakúpiť pre nich vysnívané hračky na skrátenie času stráveného na oddelení spolu s balíčkami, do ktorých im zabalím aj vitamíny, tak dôležité pre boj s touto chorobou." zhŕňa autorka niekoľkými vetami myšlienku, ktorá dala život týmto milým vankúšikovým postavičkám.

Odovzdávanie balíčkov za rok 2021 sa uskutoční po uvoľnení opatrení a zmiernení pandemickej situácie. Autorka vo svojom mene, aj v mene detí, ďakuje všetkým, ktorí si mojkáčika zakúpili a pripája niekoľko fotografií z odovzdávania darčekov v roku 2019 a 2020 na detskej onkológii v Košiciach:

"Vďaka vyzbieraným prostriedkom z predaja a darom od sponzorov (f. PADAS s.r.o, Vivantis. cz)  sa nám podarilo rozžiariť ich tváričky. :)"

Nachystané balíčky na odovzdanie v roku 2022

mojkacik-2022

Odovzdávzdávanie balíčkov v roku 2020 

mojk2020

Odovzdávanie balíčkov v roku 2019

mojk2019

Dokonca pripravili na oplátku niečo aj oni pre ňu. Domov odchádzala s handmade keramickými srdiečkami, ktoré svojpomocne vyrobili.

mojkacik3

Čo je vlastne mojkáčik?

Je to vlastnoručne vyrábaná (handmade) hračka, ktorá je ušitá zo starostlivo vyberaných bavlnených látok a vyplnená polyesterovým rúnom. Mojkáčikovia sú mäkkučkí a vhodní ako dekorácia, ale aj ako hračka, ktorá je tak akurát do malej detskej rúčky. V jeho výrobe chce autorka Jana pokračovať aj ďalej a svoje handmade hračky chce rozšíriť aj o iné hračky, ktoré budú nositeľmi vyčarovaného úsmevu. Ak sa pridáte aj vy, výťažok z ich predaja poteší aj detičky na iných oddeleniach, nielen v Košiciach. 

Aj my, v Detskejposteli, ďakujeme Janke za jej usilovnosť a tvorivosť pri príprave mojkáčikov, ktoré pre vás máme. Ak chcete mojkáčika venovať niekomu blízkemu aj vy, a zároveň tak povzbudiť deti v neľahkom boji s onkologickými ochoreniami, môžete si originálneho mojkáčika objednať

mojkacik1