Nová sedacia súprava? 3 najdôležitejšie veci, ktoré si všímať pri výbere

Správny výber sedacej súpravy vás môže stáť množstvo času, ale aj financií. Pripravili sme pár tipov, aby bolo pre vás čo najjednoduchšie správne si vybrať. Zistite, ako vybrať najlepšiu sedačku do vašej vysnívanej obývačky a nič nepokaziť.

Sedacia súprava je centrom obývačky

Sedačka predstavuje dokonalé miesto pre oddych, ale zohráva dôležitú úlohu aj pri rozhovoroch či zábave s najbližšími. Správny výber dokonalej sedačky závisí od mnohých faktorov, ako napríklad materiál, veľkosť či dizajn.

Materiál vašej novej sedačky

Pri vyberaní novej sedačky či pohovky dbajte na povrchovú úpravu a materiál. Napríklad koža sa ľahko čistí, ale sú na nej vidieť ryhy. Látková sedačka v tmavej farbe znesie veľa, avšak môžu na nej ostať fľaky po nehode s nápojom. V súčasnosti však viete nájsť aj pohovku s vodeodolnou látkou. Zaujímať by ste sa mali aj o konštrukciu sedačky, môže ísť o masív či drevotriesku. Nezabudnite, od materiálu konštrukcie sa môže odvíjať aj to, či bude vŕzgať.

Veľkosť sedacej súpravy

Veľkosť a tvar novej sedačky prispôsobte veľkosti vašej obývacej izby. Príliš veľká sedačka môže zabrať množstvo priestoru, napríklad sedačka v tvare U môže prekážať konferenčnému stolíku. Naopak, malá dvojsedačka vám nedovolí zdriemnuť si či privítať viacero hostí.

Kvalita sedačky

Pred nákupom si overte použité materiály a nosnosť sedačky. Každé sedenie, relax či návšteva sa na vašej pohovke podpíšu. Ak chcete, aby vaša sedacia súprava vyzerala skvelo niekoľko desiatok rokov, na vybranom materiáli nešetrite.

Dizajn sedacej súpravy

Dizajn novej sedačky prispôsobte vybranej obývacej zostave a vášmu nábytku. Rozhodnite sa, či preferujete moderný štýl interiéru alebo sa vám páči skôr kontinentálny dizajn. Predovšetkým dbajte na to, aby vaša nová sedacia súprava disponovala kvalitnými materiálmi a jednoduchou údržbou.