Moderná spálňa? TOP trendy, ktoré sú aktuálne "in"

Hľadáte inšpiráciu na zariadenie vašej spálne v budúcom byte alebo rozostavanom dome? V  článku sme si pre vás pripravili niekoľko tipov ako rozžiariť aj vašu spálňu. Ako sa vraví – radšej raz vidieť, ako stokrát počuť. Preto sme nezabudli ani na názorné ukážky, ktoré vám pomôžu nabrať odvahu na rôzne pokusy pri zariaďovaní vašej vysnívanej spálne.  

moderna spalna

Moderná spálňa – inšpirácia a foto

Zastávame názor, že žiadny prvok nie je v spálni nemoderný. Je však dôležité naučiť sa tieto prvky správne spájať a zladiť. Máte radi industriálny alebo rustikálny štýl? Minimalizmus alebo naopak preplnenú útulnú miestnosť? Akýkoľvek dizajnový smer sa dá pokaziť, ale aj vyladiť do dokonalosti. My vás o tom presvedčíme.

Praktický a štýlový nábytok

Nábytok vás nemusí stáť tisícky eur. Ak je praktický a štýlový, nezáleží na tom, koľko stál. Manželskú posteľ pohodlne nahradia 4 palety a všetky ostatné prvky môžu mať uhladený a minimalistický dizajn. Nezabudnite na kvalitné matrace, aby ste sa kvalitne vyspali už bez ohľadu na to, akým smerom ste sa pri zariaďovaní spálne vydali. Okrem štandardných prvkov nábytku myslite aj na živé kvety, ktoré spálni dodajú celkom nový rozmer.

Minimalizmus a matrace na paletách:

spalna

Koberce ako must-have

Koberec dokáže aj z pomerne chladnej industriálnej miestnosti vytvoriť útulnú oázu spánku a pokoja. Moderné jednofarebné ale aj veselé vzorované farebné koberce sú presne to, čo chýba vašej spálni. Ak máte spálňu ladenú „tón v tóne“, koberec môže mať úplne odlišnú farbu a pôsobiť ako najvýraznejší prvok celej miestnosti.

Spálňa môže byť industriálna a zároveň útulná:

industrialna-spalna

Doplnky do spálne

Spálňa – to rozhodne nie je len posteľ, nočné stolíky, komoda a skriňa. Ak máte v spálni dostatok priestoru, svoje miesto tam nájde aj zrkadlo, kozmetický stolík, kreslo, stojan na šaty či dokonca pracovný kút. V spálni môžete nájsť aj skvelý priestor na cvičenie jogy, meditáciu alebo čítanie a iné obľúbené oddychové aktivity.

Oddychové kreslo a zrkadlo miesto šatníka – spálňa vo francúzskom štýle:

francuzska-spalna

Posteľ ako centrum vašej spálne

Dominantou každej spálne je jednoznačne posteľ. V kurze sú stále vysoké postele, ktoré často ponúkajú aj praktický úložný priestor napríklad na periny či posteľnú bielizeň. Manželská posteľ by vám mala poskytnúť dostatok priestoru na vytúžený spánok – pri jej výbere nezabudnite ani na pevný rošt a kvalitný matrac.

Vysoká posteľ s háčkovaným kobercom, pultom a rustikálnym nábytkom:

spalna-s-pleteným-kobercom