Ako vybrať najlepší matrac pre dieťa?

Aký matrac pre dieťa je najlepší?

Túto otázku musí riešiť každý rodič. Najdôležitejším faktorom pri výbere matraca je vek dieťaťa. Aby sme vám zjednodušili rozhodovanie a proces výberu, vybrali sme niekoľko najvhodnejších matracov pre deti, ktoré nájdete v kategórii DETSKÉ MATRACE. Matrace s označením "4KIDS" sú pre deti tie najvhodnejšie - zabezpečia pohodlný, kvalitný a zdravý spánok.

Aký je správny matrac do postieľky? Matrace na 0-3 roky.

Všetci dobre vieme, že bábätká veľa spia. Pre novorodencov a malé detičky je to obdobie, keď sa spevňuje chrbtica, kosti a svaly. Preto je správny výber detského matraca veľmi dôležitý. Aby sa bábätku ľahko dýchalo, potrebuje pevný a tvrdší matrac, ktorý slúži aj ako telesná opora. Pevnosť a stabilitu matraca vie zabezpečiť napríklad kokosová vrstva, ktorá je charakteristická dobrým prevzdušnením a pružnosťou, pričom má vlastnosti zamedzujúce rastu baktérií a roztočov. Pozrite si matrace do postieľky.

Matrac pre malé deti by sa mal aj jednoducho udržiavať a čistiť. Matrace v našej ponuke majú snímateľný poťah, ktorý môžete prať v práčke a ako extra ochrana môže poslúžiť napríklad špeciálny vodeodolný chránič na matrac.

Nezabudnite, pre správny vývoj chrbtice dieťaťa vo veku 0 až 3 roky sa vo všeobecnosti neodporúčajú mäkké matrace.

ako-vybrat-matrac-pre-dieta

Aký je správny matrac pre predškoláka alebo školáka? Matrace pre deti od 3 do 13 rokov.

Pre deti vo veku od 3 až do 13 rokov je najvhodnejší takzvaný základný matrac. Takéto detské matrace sú kvalitné a cenovo výhodnejšie, ale majú nižšiu hmotnosť a menšiu veľkosť. Pri detských matracoch treba myslieť aj na nižšiu nosnosť, ktorá sa pohybuje zvyčajne maximálne do 60 kg, pokiaľ nie je pri výrobku uvedené inak.

Ak bude na posteli napríklad bariérka proti pádu na zem, pre predškoláka vyberte radšej nižší matrac. Deti v tomto veku veľmi rýchlo rastú, preto je vhodné kúpiť stredný alebo tvrdý matrac. Dobrou voľbou môže byť jednoduchší penový alebo pružinový matrac, ktorý sa skladá z viacerých vrstiev.

Pre deti s alergiami, dýchacími alebo kožnými problémami zvoľte hypoalergénny matrac s pohánkovou alebo kokosovou vrstvou. Veľkou výhodou našich matracov je rozopínateľný poťah, ku ktorému sa oplatí zakúpiť chránič matraca aj pre menšie deti.

Pre malé deti nie sú vhodné zónové matrace, pretože ich chrbtica sa stále a rýchlo vyvíja. Hoci sa zónové matrace prispôsobujú tvaru ľudského tela, boli navrhnuté skôr pre váhu a výšku dospelých ľudí.

Aký matrac je vhodný pre dieťa staršie ako 13 rokov?

Starším a dospievajúcim deťom by sa mal matrac vyberať podľa stavby tela a telesnej hmotnosti. Telo tínedžera sa však stále vyvíja, takže výber matraca je individuálny. Medzi najvhodnejšie matrace pre dospievajúce deti patria pružinové a penové matrace. V tomto veku avšak môžete zvoliť akýkoľvek kvalitný matrac pre dospelých, ako napríklad zónový matrac. Veľkou výhodou našich matracov je snímateľný a prateľný poťah. Objavte matrace v rôznych rozmeroch a prevedeniach.