Najobľúbenejšie nábytkové dekory nielen na Slovensku

Nábytkových dekorov by sme v dnešnej dobe našli v obchodoch s nábytkom stovky až tisícky. Niektoré sú v móde len zopár mesiacov, kým iné z módy nevyšli ani po viac ako desiatich rokoch v ponuke. V dnešnom článku sme pre vás vybrali niekoľko z najobľúbenejších nadčasových dekorov, z ktorých väčšina už bola v móde aj pred 10 rokmi, no aj o ďalších 10 rokov budú vyzerať ako nové.

dub-dekor

Obľúbené nábytkové dekory

Keď sa pozriete na nejaký konkrétny kus nábytku, takmer s určitosťou dokážete povedať, ako je konkrétna komoda, kreslo či posteľ stará. Jasné, že sa netrafíte úplne presne, no iné dekory boli v móde v roku 1990, iné na prelome tisícročí, iné pred 10 rokmi a iné dnes. Len veľmi málo dekorov prežije doslova niekoľko desaťročí a v princípe sú to tie najjednoduchšie – biela, sivá, respektíve dokonalé imitácie prírodného dreva. Ktoré sú v ponukách obchodov s nábytkom najrozšírenejšie a zároveň najpopulárnejšie?

Dub sonoma (bardolino, bielený)

Dub sonoma, alebo podľa iných názvov dub bardolino či dub bielený je určite na prvom mieste najobľúbenejších nábytkových dekorov na Slovensku aj v ďalších krajinách. Len v našej ponuke nájdete obrovské množstvo nábytku, ako sú postele, komody či skrine vyrobené práve v dekore dub sonoma.

Dub wotan (prírodný, doskový, divoký)

Dub wotan, alebo často nazývaný aj dub doskový, dub prírodný či dub divoký, zastupuje v našom výbere drevený dekor tmavšej, respektíve sýtejšej a teplejšej farby. V našej ponuke má, samozrejme, široké zastúpenie, a to často aj v kombinácii s bielou alebo sivou farbou.

Biele odtiene

Biele nábytkové odtiene nie sú všetky rovnaké. Niektoré majú hladký povrch, iné sú na dotyk drsné, niektoré sa lesknú a iné sú naopak úplne matné. Biely nábytok patrí medzi tie skutočne nadčasové hlavne v prípade, keď je skombinovaný s minimalistickými alebo úplne neviditeľnými (zafrézovanými) madlami dvierok a zásuviek.

Sivé odtiene betónu

Posledným najobľúbenejším dekorom v našom zozname je jednoznačne sivý dekor, ktorý už na prvý pohľad vyzerá ako imitácia betónu. Opäť ide o jednoduchý a nadčasový dizajn, ktorý je navyše vo veľkej miere kombinovaný práve s ostatnými uvedenými dekormi. S týmto dekorom  síce nebudete mať najoriginálnejší interiér na svete, no bude moderný aj o 10 či 20 rokov.