Tapety do detskej izby – inšpirácie

Pri slovnom spojení „tapety do detskej izby“ sa vám pravdepodobne vybavia len nejaké obyčajné jednofarebné alebo vzorované tapety s opakujúcim sa vzorom, ktoré pripomínajú valček z minulého storočia. Takéto tapety vedia byť tiež pekné, no v dnešnom článku sa pozrieme na originálne nápady, ktoré si vaše deti zamilujú.

tapeta4

Tapety do detskej izby

Tapety dokážu obyčajnú detskú izbu premeniť na rozprávkový svet. Je úplne jedno, či máte doma dievčatko alebo chlapca. S výberom správnej tapety dokážete potešiť malé dieťa, ale aj rebelujúceho teenagera. Kde nabrať inšpiráciu na výber tapety? 

tapeta2

Inšpirácie na tapety

Malý dobrodruh určite ocení tapetu s imitáciou džungle alebo nejakou krajinkou. Malú princeznú poteší zámok, rytiera naopak stredoveký hrad. Indiánovi sa k posteli s baldachýnom v tvare teepee hodí na stenu tapeta s prériou a ďalšími indiánmi. Pri výbere vás naozaj obmedzuje len vaša predstavivosť a predstavy vašich detí. Ak nenájdete vhodnú tapetu, môžete nechať celý námet na stenu nakresliť.

tapety

Kombinácia s nábytkom

Ak chcete tapetu vybrať správne, musíte myslieť aj na výber detského nábytku. Základnú kombináciu sme už načrtli v predchádzajúcich bodoch. Malá princezná so zámkom na stene si určite zamiluje biely nábytok, ktorý je tvarom ako vystrihnutý z nejakého kaštieľa. Malý pretekár so závodným okruhom na stene zase ocení posteľ v tvare auta a komodu v tvare vozíka na náradie.

tapeta5

Ostatné dekorácie

Detský koberec alebo baldachýn nad postieľku dokážu v kombinácii s tapetou vytvoriť z detskej izby naozaj skutočnú rozprávku. Rovnako dôležité sú aj hračky. Čo by to bolo za rozprávkový les bez škriatkov a víl? Alebo za stredoveký hrad bez cínových vojačikov na hradbách?

tapeta1

Tapety na vymaľovanie

V obchodoch môžete natrafiť aj na tapety s motívmi, ktoré však tvoria len čierne linky. Pri vymaľovávaní celej steny sa môže zabaviť celá rodina a krajinku s kopčekmi a stromčekmi môžu vaše deti vymaľovať podľa vlastnej predstavivosti.

tapeta3