Ako zariadiť detskú izbu mladému školákovi

Mať deti je dobrodružstvo a jedným z momentov, kedy si uvedomíte, že z malého voňavého bábätka sa stáva mladý školák, je zmena ich detskej izby. S novým školským rokom prichádzajú nové aktivity a školské povinnosti. Potreby mladého školáka sa líšia od potrieb škôlkara. To, čo mu postačovalo doteraz, už mladému žiakovi stačiť nebude. Ako zariadiť detskú izbu a zabezpečiť tak účelné pracovné miesto pre Vaše dieťa? 

Detská izba poskytuje Vašim milovaným deťom pohodlné prostredie na spanie. Okrem toho sa stáva miestom na hranie, relaxovanie, učenie, ale aj na stretávanie sa s kamarátmi. Vytvorte svojim školopovinným deťom príjemné prostredie na učenie a nechajte sa inšpirovať tým, čo by nemalo chýbať v izbe školáka. 

Ako zariadiť detskú izbu mladému školákovi

Základom je písací stôl!

Dieťa bude potrebovať priestor na písanie domácich úloh, ale aj kreslenie, modelovanie alebo inú kreatívnu činnosť. Výberu toho správneho písacieho stola treba venovať patričnú pozornosť. Dôležité je vybrať stôl, ktorý bude zodpovedať výške dieťaťa, aby sa pri sedení za stolom nehrbilo a cítilo sa príjemne. Ak chcete zabezpečiť zdravé sedenie pre svoje dieťa, vhodným riešením môže byť tzv. rastúci písací stôl. Je cenovo náročnejší, no vďaka možnosti nastaviť výšku dosky porastie stôl s vašim dieťaťom. Preto nebudete musieť o pár rokov kupovať nový písací stôl. V rámci nášho portfólia Vám ponúkame pestrú ponuku písacích stolov v rôznych farbách, motívoch a z rôznych materiálov.

Na čo nesmiete zabudnúť pri kúpe písacieho stola je stolová lampa. U praváka je potrebné stolovú lampu umiestniť vľavo, u ľaváka zase opačne - vpravo. Okrem osvetlenia pracovnej dosky je potrebné myslieť i na svetlo nad posteľou. To deti ocenia najmä pri večernom čítaní v posteli.  

Pre zdravý vývoj detí je potrebné venovať patričnú pozornosť aj výberu kvalitnej stoličky. K písaciemu stolu nemôžete postaviť hocijakú stoličku. Práve v období školskej dochádzky si deti vytvárajú správne alebo nesprávne sedacie návyky. Pri výbere detskej pracovnej stoličky dbajte na to, aby sa dala výška stoličky ľubovoľne nastaviť. Tiež sa ubezpečte, že sedadlo nie je príliž hlboké. Dieťa by malo mať pri opretí chrbta nohy na zemi a v lakťoch zvierať pravý alebo tupý uhol. Dieťa neustále rastie a ak nechcete počas roka viackrát kupovať stoličku, ideálnym riešením sú tzv. rastúce stoličky. Ich výhodou je, že sa dajú nastaviť podľa potrieb a výšky Vašich ratolestí. Pri rozhodovaní je dôležité zvážiť koľko času trávia za písacím stolom. Ak ho používajú zväčša len na písanie domácich úloh, potom stačí vsadiť na výškovo nastaviteľné stoličky.

Ďalšou nevyhnutnosťou je dostatok odkladacieho priestoru. Aby bol v detskej izbe poriadok, potrebuje organizáciu. A k tomu Vám pomôžu regály a komody z našej ponuky. Uložíte do nich všetky školské pomôcky, knihy, spoločenské hry, komiksy, ale i oblečenie.