Moderné koberce do bytu a domu – inšpirácia

Časy, kedy bolo moderné mať celé miestnosti pokryté kobercami, už sú dávno fuč. Je pravda, že niekde v Rusku sú ešte stále koberce povinnou výbavou nielen podláh, ale aj stien. Podlahová krytina vytvorená výhradne z koberca bola však vždy veľkým lapačom prachu, roztočov a ďalších nečistôt. To však neznamená, že by sa koberce vytratili z ponuky obchodov s bytovými doplnkami – práve naopak. Koberce dospeli, stali sa modernejšími a lepšími, než ich predkovia.

koberce

Moderné koberce

Moderné koberce, ktoré kopírujú trendy posledných rokov, sa spravidla zaraďujú do dvoch základných kategórií. Tou prvou sú koberce, ktoré sú v podstate jednofarebné – z farieb sú najobľúbenejšie ťažká námornícka modrá, antracitová či smaragdová. Druhou kategóriou sú koberce s jednoduchými vzormi a geometrickým tvarmi, ktoré v mnohých prípadoch pripomínajú indiánsky textil.

Koberce inšpirácia

Opäť sa budeme držať obľúbeného hesla, že je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Preto sme pre vás vybrali niekoľko originálnych inšpirácií, ktoré vám pomôžu pri výbere kobercov a ich zladením s ostatným nábytkom a doplnkami.

Huňatý sivý koberec ako hrejivý doplnok každej izby:

koberceP1

Kruhový koberec je skvelým kontrastom pre nábytok a ďalšie hranaté doplnky:

koberceP2

Koberec na hranie by nemal chýbať v žiadnej detskej izbe:

koberceP3

Ako vybrať koberec?

Pri výbere koberca sa vopred pozrite na izbu, v ktorej ho chcete použiť. Zvážte do úvahy miesto, kde chcete koberce umiestniť, a podľa toho zvoľte jeho veľkosť (príliš veľký koberec pôsobí rušivo a príliš malý zase vtipne). Výber konkrétnej farby alebo vzoru závisí čisto od vašich preferencií. Môžete koberec zladiť so zvyškom nábytku, ale aj naopak ním vytvoriť brutálny kontrast. 

Prednosti kobercov

Najväčšou prednosťou kobercov je, keď sa dajú jednoducho a rýchlo vyčistiť. Práve preto aj v našej ponuke nájdete obľúbené detské prateľné koberce, ktoré prežijú aj tie najväčšie výmysly vašich ratolestí vďaka tomu, že ich môžete ľahko hodiť do práčky. Koberce sú výborným riešením aj na miesta v dome a byte, kde máte dlažbu, pod ktorou absentuje podlahové kúrenie. Koberec vytvorí výbornú izolačnú vrstvu.

Starostlivosť o koberce

Ak nemáte prateľný koberec a netrúfate si ho sami tepovať, alebo nemáte dostatočne výkonný vysávač, najjednoduchším riešením je zaniesť koberec do najbližšej čistiarne, odkiaľ si ho môžete už po pár hodinách odniesť ako nový.