Inšpirácia na vianočné obliečky na vankúše, posteľnú bielizeň a ďalšie doplnky

Vianoce sa nezadržateľne blížia, a aj tí z nás, ktorí nepozerajú TV, v ktorej bývajú vianočné reklamy už od konca októbra, už pocítili ich čoraz väčší vplyv. Obchody sú preplnené vianočnými ozdobami, stromčekmi, dekoráciami a tipmi na skvelé darčeky pre celú rodinu. My vám dnes prinášame niekoľko tipov, ako sa naladiť na vianočnú atmosféru aj s vybavením, ktoré už pravdepodobne máte doma v skrini. Reč bude o vianočnom bytovom textile.

vianocne_obliecky_doplnky

Vianočné obliečky na vankúše

S príchodom Vianoc ľudia vyťahujú z podkrovia krabice plné vianočných ozdôb. Nie každý má však priestorové možnosti na rozloženie rôznych vianočných sošiek, vencov, sviečok a iných dekorácií. Najmä v menších bytoch sme často radi, že máme kam dať naše každodenné predmety. Práve s nimi súvisí náš dnešný trik – jednoducho nahraďte bežné veci v domácnosti na pár týždňov alternatívou s vianočnou tematikou. Oblečte napríklad vankúše na pohovke do vianočných návlekov a žiadne ďalšie dekorácie vám v obývačke chýbať nebudú.

Vianočný vankúš v obývačke:

vankus-obyvacka

Posteľná bielizeň a Vianoce

Rovnaký postup môžete zvoliť aj v spálni. Tu máte však oveľa väčší priestor na manévrovanie. K dispozícii máte posteľné plachty, obliečky na vankúše, ale aj na paplóny. Iste ste pred rokmi dostali od babky posteľnú bielizeň so sobíkmi alebo vianočnými stromčekmi. Alebo to boli snehuliaci a Santovia? Tak či onak, počas Vianoc vám takéto obliečky navodia tú pravú atmosféru – a keď už nie v spálni, tak aspoň v detskej izbe.

Vianočná posteľná bielizeň:

vianocne-postelne-obliecky

Obrusy a vreckovky na stole

Po vzore rodiny Kevina z filmu Sám Doma by vám na stoloch rozhodne nemali chýbať obrusy a vreckovky s vianočnými motívmi. Čím červenšie, tým lepšie. Ak sa vám, rovnako ako jemu, nepodarí pooblievať celý stôl, možno vám pekné hrubé vreckovky slúžiace na štedrovečerné prestieranie poslúžia aj budúci rok.

Kreatívny spôsob na aranžovanie vreckoviek na Vianoce:

vianocne-prestieranie

Rohožky a koberce

Ak meníte rohožku predo dvermi a koberčeky v byte podľa ročných období (alebo podľa nálady?), počas sviatkov pokoja môžete vytiahnuť nejaké s vianočnými motívom. Ak rohožku navyše skombinujete s venčekom na vchodových dverách, každý sa pri vstupe do vášho domova okamžite naladí na pravú vianočnú atmosféru.

Milé a jednoduché, nemyslíte?

vianocna-rohozka

Mäkké a hrejivé deky

Nie je nič lepšie, ako zapáliť oheň v krbe, uvariť si čaj, zabaliť sa do hrejivej deky, pohodlne sa zvaliť do kresla a vziať do ruky svoju obľúbenú knihu. Počas Vianoc by mala byť deka posiata minimálne snehovými vločkami, ktoré sa usmievajú a majú na hlave mikulášske čapice :-) No dobre, môžete si vybrať aj niečo menej gýčové, no určite neobíďte vianočné vzory, ktoré dokonale podtrhnú tieto magické momenty.

Táto deka by sa dala aj zjesť:

vianocna-deka